Blog

Jak vymazat mezipaměť iMessage na iPhonu a iPadu a získat zpět volné místo

Často dostáváme spoustu dotazů týkajících se obrovských „jiných“ dat uložených ve vašem iPhonu nebo iPadu. Uživatelé chtějí vědět, co jsou tato „ostatní“ data a proč zabírají tolik místa. A samozřejmě, jak se toho zbavit.

Pokud jste zprávou hodně a ve své komunikaci spoléháte na texty a iMessage, existuje velká šance, že část dat „Jiné“ je tvořena mezipamětí zpráv. Je překvapivé, kolik MB (a někdy dokonce i GB) spotřebují obrázky, videa a další média odesílaná prostřednictvím služby iMessage.

Bohužel, když zálohujete - přes iTunes, přes iCloud atd. - všechny tyto věci se také uloží. To znamená, že obnova ze zálohy ve skutečnosti neodstraní mezipaměť zpráv z vašeho zařízení iPhone / iPad.

Naštěstí to je místo, kde přichází oblíbený program pro úpravy zálohování, iBackupbot. S ním můžete upravit zálohu vašeho iPhone, abyste selektivně odstranili veškerou mezipaměť zpráv a uvolnili spoustu volného místa.

Jak vymazat veškerou mezipaměť iMessage a získat zpět na iPhonu a iPadu spoustu volného místa

Budeš potřebovat:

  • iBackupbot (Stáhnout)
  • Váš iPhone / iPad
  • PC / Mac s nejnovější verzí iTunes

Následuj tyto kroky:

Krok 1. Zálohujte svůj iPhone nebo iPad prostřednictvím iTunes. (Připojte zařízení iDevice k PC / Mac, pod zařízeními v iTunes klikněte pravým tlačítkem na zařízení a klikněte na Zálohovat nyní; alternativně můžete také použít možnost Zálohovat na kartě Souhrn)

Krok 2. Otevřete iBackupbot.

Krok 1. Z postranního panelu přejděte na Systémové soubory → Mediadomain → Knihovna → SMS → Přílohy.

Krok # 3. Všechny složky v Přílohách jsou vaše mezipaměť zpráv obsahující všechny fotografie, videa a média, která jste odeslali / přijali. Vyčistěte je. V nejlepším případě odstraňte všechny složky.

Krok č. 4. Klikněte na „Obnovit“, aby byl váš iPhone nyní obnoven do této zálohy.

Tím to zjevně nekončí. Pokud již máte zálohu na iCloudu, možná ji budete muset vyprázdnit také. Jít do Nastavení → iCloud → Úložiště a zálohování a vymažte veškerou zálohu, která existuje. Můžete vytvořit novou zálohu.

A je to! Podělte se s námi o svůj názor v komentáři níže.