Blog

Jak zobrazit a odstranit zařízení z Apple ID

Existuje několik důvodů, jako je nekompromisní zabezpečení, prvotřídní kvalita; atraktivní design a další důvody, proč dávám přednost zařízením Apple. Ať už jde o Mac, iPhone, iPad nebo Apple Watch, každý z nich vyčnívá ze zbytku, že?

Správa více než jednoho zařízení Apple je docela jednoduchá. Většina lidí, včetně mě, používá jediné Apple ID, aby mohla svá zařízení spravovat trochu snadno. Kromě toho existují některé užitečné výhody, díky kterým jsou všechna zařízení Apple přihlášena pomocí stejného účtu iCloud. Například vám umožňuje automaticky synchronizovat vaše data mezi všemi zařízeními, automaticky stahovat aplikace atd.

Je důležité odebrat zařízení z Apple ID poté, co jste jej vyprodali, někomu dali nebo ho ztratili. Naštěstí společnost Apple poměrně snadno kontroluje nejen to, které zařízení bylo přihlášeno k vašemu Apple ID, ale také umožňuje jeho odebrání.

Zkontrolujte, která zařízení byla přihlášena k vašemu Apple ID

Krok 1. Nejprve se musíte přihlásit na stránku svého účtu Apple ID.

Krok 2. Poté přejděte na Zařízení. (Pokud svá zařízení nevidíte, klikněte na Zobrazit podrobnosti a odpovězte na své bezpečnostní otázky.)

Krok # 3. Dále musíte kliknout na název libovolného zařízení, abyste mohli zobrazit jeho informace, jako je model zařízení, sériové číslo a verze OS. Tyto informace se mohou u jednotlivých zařízení lišit.

Jak odebrat iPhone nebo iPad z Apple ID

Pokud již žádné zařízení nepoužíváte, můžete jej ze seznamu odebrat.

Krok č. 4. Postupujte podle prvních tří kroků uvedených výše. Při prohlížení informací o jakémkoli zařízení Apple klikněte na Odstranit.

Krok # 5. Podívejte se na zprávu, která se zobrazí. Klikněte znovu na Odstranit potvrdit.

Níže je třeba mít na paměti několik věcí

Vaše zařízení Apple se ve vašem účtu může znovu objevit při příštím připojení k internetu, pokud jste stále podepsáni svým Apple ID.

Chcete-li zařízení trvale odebrat, budete jej muset odebrat ze stránky účtu, odhlásit se z iCloudu, iTunes, iMessage, FaceTime a Game Center nebo vymazat zařízení (Nastavení → Obecné → Obnovit → Vymazat veškerý obsah a nastavení).

Pokud jste pro své Apple ID povolili dvoustupňové ověřování, ověřovací kódy se již nebudou zobrazovat. Současně nebude mít přístup k iCloudu a dalším službám Apple, například Find My iPhone, dokud se znovu nepřihlásíte pomocí dvoufaktorového ověřování.

A je to!