Blog

Služby určování polohy jsou na iPhonu vždy zapnuté? Zde je oprava

V iOS 13 Apple upravil způsob přístupu aplikací třetích stran k umístění. Když nyní aplikaci spouštíte poprvé, ve vyskakovacím okně umístění se zobrazí tři možnosti - Povolit při používání aplikace, Povolit jednou, a Nepovolit. Všimli jste si, že možnost Vždy je teď pryč? V případě, že uživatel chce aplikaci udělit oprávnění k konzistentnímu přístupu k jejímu umístění, pak by musel jít hluboko do Nastavení. Celkově se jedná o vynikající vylepšení ochrany soukromí v iOS 14 nebo 13.

  • Jak změnit nastavení sledování polohy na iPhone
  • Jak opravit službu určování polohy iPhonu vždy
  • Jak zakázat služby určování polohy pro aplikaci na iPhone

Jak změnit nastavení sledování polohy na iPhone

Pokud existuje aplikace, jako je mapa nebo sledovací aplikace třetí strany, která potřebuje umístění vždy na pozadí, povolte ji takto.

  1. Otevři Nastavení aplikace na vašem iPhone
  2. Přejděte dolů a klepněte na Soukromí.
  3. Klepněte na Poziční služby.
  4. V seznamu najděte aplikaci, které chcete vždy udělit oprávnění k poloze. Klepněte na název aplikace a klepněte na Vždy.

Poznámka: U všech aplikací se nemusí zobrazit možnost Vždy.

Jak opravit službu určování polohy iPhonu vždy

Vidíte ikonu polohy neustále a zbytečně ve stavovém řádku vašeho iPhone? Zde je návod, jak to ovládat.

  1. Otevři Nastavení aplikace na vašem iPhone
  2. Klepněte na Soukromí → Klepněte na Poziční služby.
  3. Klepněte na Sdílet moji polohu. Dále vypněte přepínač pro Sdílet moji polohu.
  4. Nyní se vraťte zpět (klepněte na <> zleva shora), přejděte dolů a klepněte na Systémové služby.
  5. Odtud, vypnout služby které nepoužíváte.

Nejpravděpodobnějšími viníky jsou Diagnostika a použití a Reklamy Apple založené na poloze. Stejně pravděpodobné, ale občas užitečné Populární v okolí (který se používá v App Store) a Návrhy reflektorů. V případě posledně jmenovaného, ​​kdykoli budete hledat místo přímo ze Spotlightu nebo hledat něco jako „restaurace“, pokud je přepínač zapnutý, spustí se to služby určování polohy.

Vypněte také všechny možnosti v části VYLEPŠENÍ PRODUKTU - iPhone Analytics, Populární v okolí, a Směrování a provoz.

Vypnout aktualizaci aplikace na pozadí: Pokud jste aplikaci povolili přístup k poloze a pokud

Zde vypněte konkrétní aplikaci nebo tuto funkci úplně přepněte.

Jak zakázat služby určování polohy pro aplikaci na iPhone

Když aplikaci otevřete poprvé po instalaci, můžete zvolit možnost „Nepovolit“, která jí zabrání v přístupu k místu ani jednou. Pokud jste však aplikaci povolili shromažďovat polohu, ale nyní chcete toto oprávnění vzít zpět, postupujte následovně.

  1. Otevři Nastavení aplikace na vašem iPhone
  2. Klepněte na Soukromí → Klepněte na Poziční služby.
  3. Vyberte aplikaci a na další obrazovce vyberte možnost Nikdy.

Aplikace nyní nemá přístup k vaší poloze. Vezměte prosím na vědomí, že některé aplikace pro jízdu, platební aplikace a mapové aplikace mohou poté úplně přestat fungovat. Pokud k tomu dojde, postupujte podle výše uvedených kroků a v kroku 4 zvolte „Při používání aplikace“.

To je vše, kámo!

Můžete se také podívat na:

  • Jak sdílet vaši polohu pomocí Apple Watch
  • Jak odebrat údaje o poloze z fotografií a videí na iPhonu nebo iPadu
  • Kroky k vypnutí polohy v Snapchatu na iPhone a Androidu

Máte dotaz nebo nejasnosti? Neváhejte nás kontaktovat pomocí níže uvedené sekce komentářů.