Blog

iOS 14: Jak používat sdílená alba na iPhonu a iPadu

Kromě praktické knihovny obrázků funguje aplikace Fotky také jako platforma pro sdílení médií na vašem zařízení iOS. Můžete si vytvořit album a sdílet ho se svými přáteli a rodinou, abyste je měli neustále v každém okamžiku svého života. Tato funkce nabízí mnohem více než jen výměnu fotografií a videí. Pokud vás zajímá a chcete prozkoumat víc než povolit sdílení fotografií na iCloudu, postupujte podle našeho průvodce používáním sdílených alb na iPhonu a iPadu.

  • Jak vytvořit sdílené album na iPhonu a iPadu
  • Jak odstranit sdílené album na iPhone a iPad
  • Jak pozvat více lidí k zobrazení vašeho alba
  • Jak odebrat někoho ze sdíleného alba v systému iOS
  • Jak přidat fotografie a videa do sdíleného alba v systému iOS
  • Jak odstranit fotografie a videa ze sdíleného alba v systému iOS
  • Jak ukládat fotografie a videa ze sdíleného alba v systému iOS

Než začneme:

    • Zajistěte, aby byl váš iPhone nebo iPad aktualizován na nejnovější iOS a iPadOS.
    • ICloud jste na svém zařízení iOS již nastavili.
    • Pokud chcete pro sdílení alb použít více zařízení, všechna musí běžet na stejném Apple ID.

Jak vytvořit sdílené album na iPhonu a iPadu

  1. Otevři Fotky aplikace na vašem zařízení iOS.
  2. Klepněte na Alba dole.
  3. Nyní klepněte na tlačítko „✚“ v levém horním rohu.
  4. Vybrat Nové sdílené album.
  5. Pojmenujte album a klepněte na Další.
  6. Zadejte kontaktní číslo příjemce a stiskněte Vytvořit.

Sdílené album se vytvoří a příjemce bude o vaší pozvánce informován.

Jak odstranit sdílené album na iPhone a iPad

  1. Klepněte na sdílené album, které chcete smazat.
  2. Přejít na Lidé záložka.
  3. Klepněte na Odstranit Sdílené album zdola.
  4. Udeřil Vymazat potvrďte odstranění.

Album bude odstraněno a odstraněno ze všech vašich zařízení iOS připojených ke stejnému Apple ID a zařízení předplatitele. Rovněž odstraní všechny fotografie v albu, takže je nezapomeňte před dalším krokem uložit.

Jak pozvat více lidí k zobrazení vašeho alba

  1. Vyberte album, které chcete sdílet s více lidmi.
  2. Klepněte na Lidé zdola.
  3. Klepněte na Pozvat lidi.
  4. Přidat kontaktní jméno nebo číslo a klepněte na Přidat.

Můžete také sdílet alba se svými blízkými, kteří nepoužívají iCloud. Otevřete to sdílené albumLidé Záložka → povolit Veřejný web.Nyní může kdokoli zobrazit vaše sdílené album ve webovém prohlížeči prostřednictvím sdíleného odkazu.

Jak odebrat někoho ze sdíleného alba v systému iOS

  1. Klepněte na Sdílené album.
  2. Přejít na Lidé sekce.
  3. Klepněte na kontakt, který chcete odebrat.
  4. Udeřil Odebrat předplatitele v červené.

Pamatujte, že když jste tvůrcem sdíleného alba, můžete pouze vy odebrat kontakt nebo smazat album.

Jak přidat fotografie a videa do sdíleného alba v systému iOS

Fotografie a videa lze do sdíleného alba přidat dvěma způsoby. Otevřete sdílené album a klepněte na ikonu + tlačítko pro přidání ze všech fotek. Nebo,

  1. Otevřete obrázek v Fotky záložka.
  2. Klepněte na Tlačítko Sdílet dole.
  3. Přejděte dolů a vyberte Přidat doSdílené album.
  4. Vyberte sdílené album a přidejte komentář, pokud chcete.
  5. Udeřil Pošta přidat.

Stejně tak můžete do sdíleného alba vybrat a přidat více fotografií a videí.

Jak odstranit fotografie a videa ze sdíleného alba v systému iOS

  1. Otevřete sdílené album v aplikaci Fotky.
  2. Klepněte na Vybrat v pravém horním rohu odstraníte více souborů.
  3. Poté klepněte na obrázek nebo video a stiskněte tlačítko Odstranit v pravém horním rohu.
  4. Klepněte na vymazat potvrďte odstranění.

Nezapomeňte, že pokud jste autorem sdíleného alba, můžete smazat všechny fotografie, videa a komentáře přidané kterýmkoli odběratelem. Ostatní členové však mohou mazat pouze soubory a komentáře nahrané od jejich konce.

Také vše, co smažete, bude trvale odstraněno ze všech vašich zařízení a zařízení vašich předplatitelů. Soubory, které jste již uložili nebo stáhli do své knihovny, však nebudou ovlivněny.

Jak ukládat fotografie a videa ze sdíleného alba v systému iOS

Když ostatní předplatitelé přidají fotografie a videa do vašeho sdíleného alba, můžete je uložit do své knihovny fotografií, takže pokud je později smažete, můžete je nadále prohlížet ve své knihovně fotografií.

  1. Otevřete fotografii nebo video, které chcete uložit.
  2. Klepněte na ikonu Podíl tlačítko zdola.
  3. Vyberte Uložit obrázek nebo Uložit video.

Seznam typů souborů je podporován ve sdílených albech

Níže je uveden seznam formátů obrázků podporovaných ve Sdílených albech

  • HEIF
  • JPEG
  • DRSNÝ*
  • PNG
  • GIF
  • TIFF

Do sdíleného alba můžete také přidat speciální formáty, jako jsou zpomalené, časosběrné, paměťová videa a živé fotografie. Když však takové soubory přidáte, mohou ztratit rozlišení až 2 048 pixelů, pokud se nejedná o panoramatické obrázky s až 5 400 pixely. Do alba lze také sdílet soubory GIF o velikosti 100 MB a menší.

Toto jsou formáty videa podporované ve sdíleném albu.

  • HEVC
  • MP4
  • QuickTime
  • H.264
  • MPEG-4

Videa s délkou až patnáct minut lze přidávat v rozlišení až 720p.

Poznámka: O limitu úložiště sdílených alb

Sdílené album může obsahovat maximálně 5 000 fotografií a videí. Když tohoto limitu dosáhnete, můžete přidávat nové fotografie a videa až po odstranění některých z alba.

Odhlášení

Aplikace Fotografie má skvělou funkci pro výměnu fotografií a videí na vašem zařízení iOS. Můžete snadno sdílet každý okamžik, který zachytíte na svém iPhonu nebo iPadu, se svými blízkými. Po vyzkoušení možná budete chtít přestat používat aplikaci sociálních médií ke sdílení obrázků se svými přáteli a rodinou. Co si o tom myslíš? Dejte nám vědět v sekci komentářů níže.

Číst dále:

  • Jak přidat titulek do fotografií a videí na iPhone a iPad
  • Skrýt fotografie a videa v aplikaci Fotografie na iPhone
  • Proměňte živé fotografie v GIF na iPhone a iPad
  • Jak odebrat filtry a efekty z fotografií na iPhone