Blog

Jak skrýt aktivní stav ve službě Facebook Messenger

Stejně jako „Potvrzení o přečtení“ je „Poslední aktivní“ meč s dvojitým ostřím. Pokud je povoleno, vaše soukromí je vystaveno online. A když je vypnuto, nevidíte ani online stav svých přátel, ani oni nemohou zkontrolovat váš.

Kvůli ochraně soukromí však raději skryji svůj aktivní stav ve službě Facebook Messenger. Občas chatuji s blízkými přáteli až do pozdních nočních hodin. Aby někdo zabránil tomu, aby zjistil, že jsem vzhůru tak pozdě, využívám této funkce k zakrytí svého online stavu na Facebooku.

A co víc, také to někomu brání ve zbytečném pingování. Pokud patříte do stejné myšlenkové školy, je vám bez této funkce lépe. Ukážu vám, jak to můžete převzít!

Jak vypnout nebo zapnout aktivní stav v aplikaci Messenger na iPhone

Krok 1. Otevřeno Facebook Messenger na vašem zařízení. → Klepněte na ikona profilu v levém horním rohu.

Krok 2. Dále klepněte na Aktivní stav.

Krok # 3.Vypnout the „Zobrazit, když jste aktivní“ přepnout.

Dále se zobrazí vyskakovací okno s žádostí o potvrzení. Udeřil Vypnout.

To je skoro všechno! Do budoucna; nikdo nebude moci vidět váš stav poslední vidění na Facebooku Messenger. Odtud také nebudete moci zobrazit stav ostatních.

Mějte na paměti; tuto funkci budete muset deaktivovat na každém místě, kde používáte Facebook nebo Messenger. Jinak se budete i nadále zobrazovat jako aktivní nebo nedávno aktivní.

Pokud například používáte Messenger na webu, budete jej muset také vypnout. Vraťte se na messenger.com → klikněte na ikonu Cog → Nastavení → vypnout přepínač a klikněte na Hotovo potvrdit.

Chcete-li aktivní stav vypnout z aplikace Facebook, spusťte aplikaci na svém zařízení → klepněte na tlačítko nabídky → klepněte na Nastavení a soukromí → Nastavení (na vašem zařízení Android klepněte na Nastavení aplikace) Aktivní stav → Nakonec vypněte přepínač.

Chcete-li jej na webu facebook.com pomocí webu deaktivovat, klikněte na ikonu nabídka ozubeného kola v pravém dolním rohu postranního panelu chatu a poté klikněte na Vypnout aktivní stav.

Pokud si později přejete umožnit všem prohlížet si vaši přítomnost na Facebooku, musíte postupovat podle stejných výše zmíněných kroků a nakonec zapnout přepínač.

Balení…

Takže teď, když víte, jak při používání Facebooku skrýt své soukromí online, nezapomeňte jej využít. Samozřejmě také nebudete moci zobrazit přítomnost ostatních, ale myslím, že kompromis stojí za to.

Podívejte se také na následující články:

  • Jak najít historii Facebook Messenger na iPhone
  • Nejlepší alternativy Facebooku pro iPhone a iPad
  • Jak zakázat příběhy na Facebooku Feed na iPhone
  • Jak vytvořit událost na Facebooku na iPhonu a iPadu

Jak vnímáte funkce ochrany soukromí na Facebooku?