Blog

Co dělat před prodejem starého iPhonu

Po letech používání začal váš iPhone vypadat trochu nudně. Takže jste se rozhodli jej vyprodat a upgradovat na zcela nový smartphone. Ale před prodejem starého iPhonu musíte udělat určité věci, jako je bezpečné zálohování dat a vymazání veškerého stávajícího obsahu a nastavení.

Dělá se to tak, aby se zajistilo, že na vašem zařízení nezůstane nic a všechna vaše data jsou zabezpečená. Sledujte, jak vás provedeme 12 nejdůležitějšími úkoly!

12 věcí, které musíte udělat, než začnete prodávat svůj starý iPhone

# 1. Zálohujte do iTunes

Víte, že zálohy na iCloudu jsou v pořádku a hloupé, ale existuje omezení. Skutečná a dostupná záloha ve vašem místním systému může být dlouhá, pouze v případě, že se při zálohování iCloud něco pokazí. Proto vždy doporučuji zálohu iTunes.

Jednoduše spusťte iTunes v počítači. Poté připojte svůj iPhone k počítači → Vyberte zařízení. Poté klikněte na Zálohovat nyní.

Poznámka: Pokud si přejete uložit data o zdraví a aktivitě ze zařízení iOS a Apple Watch, nezapomeňte zašifrovat zálohu. Chcete-li tak učinit, zaškrtněte políčko Šifrovat zálohu [zařízení] a poté zadejte zapamatovatelné heslo.

Po dokončení procesu zálohování můžete zkontrolovat datum a čas v sekci Poslední zálohování.

# 2. Zálohujte na iCloud

Zálohy iTunes jsou sice bezpečné, ale zálohy iCloud jsou užitečné, pokud potřebujete snadný způsob nastavení nového iPhonu. Při pokusu o obnovení ze zálohy iTunes musíte být připojeni k počítači se záložními soubory. S iCloudem můžete být kdekoli (samozřejmě s připojením Wi-Fi).

Zálohování na iCloud je také snadné.

  • Otevřeno Nastavení aplikace na vašem zařízení
  • Nyní klepněte na ikona profilu.
  • Dále klepněte na iCloud.
  • Další, klepněte na Zálohování iCloud.
  • Ujistěte se, že je přepínač iCloud Backup NA. Nyní stiskněte Zálohovat hned. Poté počkejte nějakou dobu, než bude zařízení úspěšně zálohováno

V závislosti na rychlosti vaší sítě a na tom, co zálohujete, může zálohování trvat kdekoli mezi několika minutami až hodinou. Dobrou zprávou je, že jej necháte běžet na pozadí a můžete pokračovat ve své práci.

Je důležité si pamatovat, že si můžete vybrat, která data budou zálohována na iCloud. To je nesmírně užitečné.

# 3. Exportujte kontakty do az iCloudu

Ať už přecházíte na nový iPhone nebo míříte do světa Android, vždy je lepší zabezpečit adresář. A co lepší způsob, jak zálohovat všechny kontakty, než pomocí synchronizace iCloud. Kromě toho můžete také své kontakty exportovat jako vCard.

Otevřete aplikaci Nastavení → klepněte na svůj profil → iCloud → nyní, zkontrolujte, zda je přepínač pro Kontakty zapnutý.

Chcete-li exportovat své kontakty jako vCard, přejděte na icloud.com → přihlaste se pomocí svého Apple ID a hesla → klikněte na ikonu Kontakty → klikněte na malou ikonu ozubeného kola v levém dolním rohu a zvolte Exportovat vCard.

Jak vymazat data iPhone před prodejem

# 4. Smazat fotografie

Budu to opakovat. Obecný reset vymaže všechny vaše fotografie, ale vždy je bezpečnější je jednotlivě smazat. Tímto způsobem odstraňujete stopy (lepší než to, co udělá obecný reset).

Vymazání fotografií zahrnuje vymazání alb. Bohužel, protože iPhone / iOS nepřichází s možností mazat fotografie aplikací najednou, budete se muset [uchýlit k malému triku k hromadnému mazání] [0].

# 5. Smazat aplikace

Jakmile dokončíte mazání fotografií (což je jedna z nejosobnějších věcí, které byste na svém starém iPhonu měli), můžete začít mazat aplikace.

Proč mazat aplikace, když je reset vymaže? Jen další opatření. Odstraněním aplikací odstraníte většinu mezipaměti přidružené k těmto aplikacím. Rovněž odstraní všechny stopy po přihlašovacích / osobních údajích, které aplikace mohly mít uložené ve vašem iPhone. (Mám na mysli Facebook, Twitter, Instagram atd.)

# 6. Odhlaste se z iCloudu, iMessage a Facetime

Další důležitou věcí, kterou musíte udělat, je odhlásit se z iCloudu, iMessage a FaceTime.

Otevřete aplikaci Nastavení → Váš profil → Klepněte na Odhlásit se → Zadejte heslo svého Apple ID a ve vyskakovacím okně stiskněte Vypnout.

Přejděte do Nastavení → Zprávy → Odeslat a přijmout → klepněte na své Apple ID → klepněte na Odhlásit se.

Otevřete Nastavení → FaceTime → stiskněte Apple ID → klepněte na Odhlásit se.

# 7. Odhlaste se z iTunes / App Store

Toto je jen rutinní postup.

  • Otevřeno Nastavení
  • Přejděte dolů a klepněte na iTunes a App Store
  • Klepněte na Apple ID
  • Nyní klepněte na Odhlásit se

# 8. Zakažte všechny přístupové kódy / časový kód obrazovky

Obecný reset (smazat veškerý obsah a nastavení) obvykle resetuje vše včetně přístupových kódů, ale pro jistotu možná budete chtít deaktivovat přístupový kód obrazovky, pokud jste jej nastavili.

Chcete-li jej deaktivovat, musíte přejít do Nastavení → Čas obrazovky → Klepněte na Změnit časový kód obrazovky → Klepněte na Vypnout časový kód obrazovky → Zadejte přístupový kód pro potvrzení.

# 9. Safari, pošta, kalendáře, připomenutí

Když smažete svůj účet iCloud, většina položek v Safari, Připomenutí, Kalendáře atd. Bude pryč. Totéž platí i pro poštovní účty. Mohly by však existovat zbytky historie, mezipaměti stránek, čtení položek seznamu, které byste mohli chtít odstranit na starém iPhone. Měli byste to udělat hned.

Jelikož se jedná o akciové aplikace, nemůžete je mazat (a ani to nemá smysl). Takže odstraníte veškerá zbývající data.

iOS vám nabízí snadný způsob, jak se zbavit veškeré historie Safari a dat webových stránek. Pusťte se do toho a zajistěte, aby byla vyloučena celá data procházení.

# 10. Obecné resetování (Vymazat veškerý obsah / nastavení)

V tomto okamžiku váš iPhone již vypadá, že byl resetován. Pamatujte však: stále máte uložená hesla k Wi-fi, možná nějaké profily APN, osobní údaje, jako je název iPhonu atd. Vymažeme je.

  • Otevřeno Nastavení
  • Klepněte na Všeobecné
  • Přejděte dolů a klepněte na Resetovat
  • Klepněte na Vymazat veškerý obsah a nastavení
  • Potvrďte a váš iPhone se resetuje, vypne a restartuje

# 11. Zrušte spárování iPhonu s Apple Watch

To je opravdu zásadní. A musíte to udělat, než své zařízení vyměníte nebo rozdáte.

V okamžiku zrušení spárování se data vašich Apple Watch automaticky zálohují. Neměli byste si s tím dělat starosti. Chcete-li to udělat, přejděte k tomuto příspěvku.

# 12. Odhlásit iMessage

Zejména při přepnutí na jiné zařízení než Apple musíte odhlásit iMessage. Jinak se může stát, že do zařízení nebudete dostávat zprávy SMS / MMS. Chcete-li tak učinit, podívejte se na tohoto praktického průvodce.

Tady máš!

Balení…

Toto jsou tedy některé ze základních věcí, které musíte udělat, než své zařízení někomu rozdáte (nebo když jej prodáte). Je to samozřejmě trochu časově náročné. V zájmu ochrany dat je však lepší projít zkouškou.

Nenechte si ujít také tyto příspěvky:

  • Jak odstranit iPhone zálohování z Mac a počítače
  • Jak přenést data ze starého iPhone do nového iPhone
  • 12 nejlepších způsobů, jak znovu použít starý iPhone: Využijte svůj použitý iPhone na maximum
  • Tlačítko Domů iPhone nefunguje nebo nereaguje? Pojďme to opravit

Na které zařízení tedy chcete přejít?